maanantai 25. kesäkuuta 2012

Niin, ne tallin remontti- ja siivousprojektit...

...eli toisin sanoen niitä kaipaavat ja osittain jo käsittelyä saaneet kohteet. Tästä siis lähdetään:

Tallin käytävä
Käytävältä lähti jo vanha pyökin värinen hyllykkö (eli meidän vanha tv-taso :D) pois, tavallaan sen tilalle laitoin tuollaisen tummanruskean Ikean Lack-hyllyn. Se kantaa mukanaan paria kannellista säilytysrasiaa, jonne hiiret eivät pääse. Tompan pari kuvaa kuuluvat myös kalustoon, kehyksien väri tulee tosin muuttumaan pinkiksi. Sain isältäni tuollaisen pienen pyörällisen tason, joka nyt toistaiseksi pyörii tuossa ja etsii paikkansa sitten jostain. :)

Liitutaulu jää myös, vaikkei sillä sen tarkempaa funktiota nyt tällä hetkellä olekaan. Ennen siinä olivat ruokintaohjeet, mutta ne muuttivat satulahuoneeseen ruoka-astioiden yhteyteen. Pirteä pieni punainen postilaatikko on kirppislöytö, joka oli pakko saada ja laittaa jonnekin. Se päätyi siis talliin. Muovipussilla vuorattu puutarhatuoli on mun kiipeilyväline, kun tähystän joka ilta katsomaan pääskysten pesää - ne asuvat tuossa oikealla Salaman karsinan vieressä lampun päällä.

Riimunaulakko, sulakkeet ja radio vuodelta kirves - pesua vailla, itse kukin. 
Heinävarasto on nykyään muuten vaan varasto.
Heinävarasto muuttui siivouksen myötä tavan varastoksi ja mm. valkoinen kaappi muutti tallin puolelta sinne. Tässä vasemmalla on loimille oma naulakko ja siinä roikkuvat ne toppa- ja sadeloimet, jotka eivät nyt juuri ole käytössä. Estetolpat ja kavaletit muuttivat nyt heinäpaalien tilalle sisälle. Täällä on nyt myös riimujen hautausmaa, tallin työkalut sekä ämpärit.

Tuossa vasemmassa alalaidassa kuultaa musta kannellinen laatikko. Hon är Samla 65L från Ikea. Asettelin sinne sievästi viisi fleeceloimea, yhden ratsastusloimen ja kasan riimuja - melkoinen tilaihme siis, suosittelen! (Toim.huom. miten meille on siunaantunut näitä pahuksen riimuja näin paljon?!)

Karsinat
Neljässä vuodessa muutama kaviollinen saa halutessaan kavion- ja hampaanjälkensä näkyviin ja paikat alkavat näyttämään kurjilta ennemmin tai myöhemmin, vaikka seinät on pesty kerran kuukaudessa ja maalattu suurin piirtein joka toinen vuosi. Maalausoperaatio on siis jälleen tulossa: Harmaat ja valkoiset pysyvät entisellään, vihreät osat tosiaan vaihtavat sävyään tummanruskeiksi. En malta odottaa lopputulosta! Jos se on huono, niin vedän kaiken pinkiksi, heh... :)

Tuleva tarhakatos, tai lähinnä sen paikka.
Jipii, enää puuttuvat lattia, seinät ja katto! Eli sikäli ihan jees... Tästä lähti tosiaan se peltinen mökki pois ja lähes samaan kohtaan tulee uusi, mutta vähän pienempi "ulkokarsina". Alalangan alalanka on viritetty jo paikoilleen, laudat odottavat vielä kauniimpaa säätä ja saavat sitten myös maalia ylleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti