sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Metsämäen match show

Salama ja minä
Meidän huikean ja tiukan kisakauden (not) avaus oli tänään Metsämäessä, ravinuorten ja hevosjalostusliiton järjestämässä keväisessä match show'ssa. Tuomarina oli Pauliina Vine.

Sanotaanko vaikka näin, että tätä reissua muistellaan sitten monen vuoden päästä sellaisena kivana reippailupäivänä, kun matkassa oli niin kivat ja kiltit 2-vuotiaat varsat ja sitä rataa. Totta kyllä on, että kokemusta saatiin ja paljon. :)

Ihan alkuun pakko sanoa suuret kiitokset teille kaikille, jotka tulitte moikkaamaan, oli kiva jutella! Harmi kun Salama (jonka imelletyn ketjunarun päässä roikuin valtaosan ajasta) oli alkuun kaikkea muuta kuin kiltti ja lunki, onneksi se tajusi aika pian olevansa vakavasti otettava ratsunalku, jonka pitää käyttäytyä kuten mammanmussukan kuuluukin. Loppuajan se olikin juuri sellainen taskuunlaitettava kiltti muru, kuten yleensäkin. Duke sen sijaan... No, tähän saisi monta kappaleellista painokelvotonta tekstiä, mutta sanotaanko vaikka näin, että sillä oli kirjaimellisesti kevättä rinnassa. Meinasin pudottaa sen kotimatkalla sirkukseen lainaksi, sen verran näppärästi se osaa seistä kahdella jalalla. Sille jäi hormonitoiminta jylläämään näköjään aika pahasti, tuolla se parhaillaan kiljuu tarhassa kaikille ohiajaville autoille torkkujen ohessa... Taisi nähdä kerralla liian monta nättiä friidua, joista nyt uneksii, hih.

Jännä juttu, miten noiden persoonat muuttuvat, kun poistutaan kotipihasta. Duke on kotona kuin herran enkeli, perästä vedettävä palloponi, joka toimii kaikissa arjen toiminnoissa kuin kello. Salama sen sijaan aiheuttaa enempi niitä tilanteita kotona, mutta vieraassa paikassa oli jälleen kovin vieraskorea alkujärkytyksen jälkeen. Hän on nyt käynyt raviradalla sekä valjastuskatoksessa, joka oli alkuun jotain ihan hirveää...

Päivä oli siis kaikesta Duken sikailusta huolimatta oikein onnistunut ja mukava, erityisesti jännäämäni trailerimatka meni mennen tullen oikein hyvin ja molemmat kävelivät suoraan koppiin. Varsinkin kotimatkalla kyydissä oli kaksi oikein väsynyttä reissaajaa. :D

Ukkelit saivat seuraavanlaiset arvostelut, joihin olen kovin tyytyväinen:

Duke:
"Tänään hiukan jännittynyt käynti. Raamikas shetlanninponi. Ikäisekseen hyvin kehittynyt. Tavallinen pää. Kaulassa riittävä pituus, mutta liian alas kiinnittynyt. Hyvä pitkä runko, jossa tilaa kasvaa. Lyhyt takaosa. Jaloissa riittävä luusto, mutta pitkät sääret. Melko suorat käyntiliikkeet, melko kevyt ravi. Ei esittänyt ravia hyvin tänään."


Salama:
"Raamikas, elegantti pää. Hyvänmallinen, vielä kehittymätön kaula. Pitkä runko, hyväasentoinen lapa, hyvin kulmautunut takaa. Hieman hentoluiset jalat, edessä vennot vuohiset ja takana kiverä kinner ja vento vuohinen. Käynti matkaavoittava ja elastista. Käyntiliikkeet edestä ahtaat. Ravi matkaavoittavaa."

Molemmat saivat siis siniset ruusukkeet. Dukea ei viety ollenkaan sinisten kehään, Salkku sai pörrätä siellä jonkin aikaa vielä.

Sitten vielä kuvatulvaa päivän touhuista:

Ensiaskelia raviradalla. Iik!
Koko SD-team samassa kuvassa.
Niin ja Salkun hikinen kylki, sille tuli vähän hiki suojaloimensa alla tulomatkalla.
Ponin päivän perusilme.
Niin pal terhakka kaveri odottelemassa ruusuketta.
Välillä käytiin lounaalla.
Salkku menossa kehään.
Käyntiä.
Poseeraus.
Hölkynkölkyn
Kollaasi Duken kynttiläkutsuista. Sillä oli hauskaa, meillä muilla ei.

18 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos! Teidänkin ihana neitonen oli vallan suloinen :)

      Poista
  2. Ai kappas, en tiennyt että sulla on blogi :) Liityin lukijaksi!

    http://ffightforyou.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, juu, täällä tämä meidän höpinäblogi on... :) Kiitos linkistä, liityin myös lukijaksi.

      Poista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  4. Oli kiva nähdä oikee livenä :) Salama on kyllä komee poika!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Salkku kiittää! Ja kiitos samoin, kai Jippu matkustaa sitten varsanäyttelyyn jossain kohtaa? :)

      Poista
    2. Jep toukokuun varsanäyttely on tähtäimessä. :) mersämäessä sekin. Ja sitä ennen olevaa Mynämäen mätsäriäkin olen salaa suunnitellut ;)

      Poista
    3. Mä koitan tulla kurkkimaan teitä Metsämäkeen! :D Mynämäki on meillä vielä kysymysmerkillä, katsotaan lähemmin sitten fiiliksiä ja muita, että lähdetäänkö reissuun sillä kertaa.

      Poista
  5. tässä hyvin tiivistyy miksi hevoset eli myös ponit on syytä ruunata ellei niillä ole todellista käyttöä siitoseläiminä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin on. Dukekin ruunataan, mutta sitä ennen se saa kasvaa ja "miehistyä", on sen verran hitaasti kehittyvä tyyppi kuitenkin.

      Poista
  6. Kai olet menossa Duken kanssa virallisiin rotunäyttelyihinkin? On niin hieno mies :) Ja onhan toi Salamakin nyt aivan mielettömän kaunis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pojat kiittävät kehuista!

      Duken kanssa on tähtäimessä jossain kohtaa ihan "oikeat" näyttelyt, kunhan se ensin vähän kypsyy sekä fyysisesti että henkisesti. Myös käyttöluokkia olen katsonut sillä silmällä, ponin luonne ja suku antaa odottaa hyvää käyttöponia moneen käyttöön. :) Siihen asti treenaillaan noissa mätsäreissä, kun niitä on aika kivasti täällä lähellä aina.

      Salama haluaa joskus jonnekin SuoRan show-näyttelyyn myös, kun tamma- ja varsanäyttelyihin se ei enää ruunana pääse.

      Poista
    2. Myöskään SuoRan show-näyttelyyn ei Salama ruunana pääse.
      Muut suokkinäyttelyt kyllä ovat avoimia myös ruunille! :)

      Poista
    3. Jep, mulle tulikin joku ajatuskatkos, mutta siis juurikin näitä tavallisia show-näyttelyitä (kuten Loimaalla joka vuonna on) ajattelin. :D

      Poista
  7. Hienot pojat on sulla! Ja pitäähän sitä kunnon orhin vähän kahdella jalalla tepastellakin, sitä on harrastanut myös toi meidän nuorempi oripoika. Mutta en ole häntä silti ruunaamassa, kun kotona käytös on täysin ongelmatonta. Ravipuolella tietysti yleensäkin suhtaudutaan ruunaamiseen eri tavalla eli sitä ei ihan niin rutiinitoimenpiteenä tehdä kuin ratsuilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!

      Duke tosiaan piti kunnon kevätjuhlashow'n, mutta lähinnä minäkin olen sitä ruunaamassa "sitten joskus" ihan käytännönsyistä (laidunjärjestelyt ym.), kiltti ja kivahan tuo on kotona ja en edes aina muista sen kantavan kahta killutinta mukanaan. :) Hauska pikkukikkarahan tuo on, kun pistää parastaan aina.

      Poista