maanantai 27. toukokuuta 2013

Shoppailua netissä


Shoppailu on nykyään helppoa ja vaivatonta, netistä löytää ihan mitä vain ja todella helposti. Itse lukeudun aktiivisesti verkossa shoppaileviin ja rakastan eri asioiden etsimistä ja tietynlaista kilpailuttamista - netissä on helppo vertailla ja ostoksia saa tutkia kaikessa rauhassa ruudun äärellä. Ikävä kyllä kunnon näppituntumaa ei tietenkään saa, mutta onneksi lainsäädäntö on kuluttajan puolella tässä asiassa. Usein myös hinnat ovat kovan kilpailun vuoksi edullisempia verkossa kuin kivijalkamyymälässä.

Verkkokauppoja tulee ja menee, on erikoisempia, isoja ja pieniä, mutta hyvät pysyvät pystyssä vuosikausia. Vuosien varrella olen tullut vähän valikoivaksi, enkä halua ostaa mistä tahansa mitä tahansa, vaan olen aika tarkka firman maineesta, sivuista, toimitusehdoista ym. Negatiivinen kokemus kaikuu helpommin kaikkien kuultaville kuin positiivinen, varsinkin keskustelupalstoilla. Ikävä kyllä, ihan perättömiä ne negatiiviset kokemukset eivät voi olla, sen olen tässä vuosien varrella huomannut.

Hyvän ja luotettavan verkkokaupan tunnusmerkkejä:
  • Nopeat toimitusajat: Ns. normaalin tuotteen kohdalla 7-14 vrk on nykyään liian pitkä aika. Sorry. (Erikoisemmat tuotteet, koot ja värit ovat asia erikseen, näiden toimitusaika-arviot oltava esillä)
  • Paketin seurantakoodi on aina plussaa, nopeuttaa hätäisen shoppailijan tuskaa.
  • Päivitetyt varastosaldot - kuluttaja näkee heti, se onko tuotetta varastossa vai ei, vaikuttaa ostopäätökseen joskus huomattavasti.
  • Tuotteista paljon kuvia sekä kattavat kuvaukset. Okei, jokainen varmasti tietää, millainen on punainen metallinen kaviokoukku, mutta esim. valjaspakettien, suitsisettien ja muiden isompien jutskien kuvaukset ovat joskus hyvin vajavaisia. Kuvat eri väreistä ovat myös tärkeitä. Yleisimmät mitat ovat myös suotavaa olla suoraan esillä. Myös myyjän omakohtainen kokemus tai asiakkaiden antamat arviot ovat plussaa. Kuvien tulee olla tarpeeksi isoja ja selviä, minipieni kännykkäkuva ei vain toimi.
  • Monipuoliset maksuvaihtoehdot: Verkkomaksupainikkeet, lasku ja postiennakko. Itse enää hyvin harvoin maksan mitään etukäteen parin huonon kokemuksen takia, mutta ajoittain tuote on kiva maksaa heti pois. Vaihtoehtoisesti tilaan postiennakolla tai laskulla oman turvani takia. Omia rahojaan on tylsä periä takaisin kuluttajaneuvojan ja/tai poliisin avulla. (Siitäkin on ikävä kyllä kokemusta)
  • Kattava valikoima - tietty. Tähän vielä lisäksi ne edellämainitut ajantasaiset saldot, niin hyvä tulee. On tylsää tilata useammasta paikasta eri tavaroita, jos ostoslista on pidempi
  • Järkevät postikulut: Kiinteä postikulu on järkevin ja tietenkin mitä edullisempi, sitä kivempi. Yrittäjä ei tietenkään voi Itellan hintapolitiikalle oikein mitään, mutta tietynlainen kompromissi on aina jees. Itselleni yli 7€ postikulut ovat kipurajalla. Ilman postikuluja-kampanjat ovat kivoja, niitä saisi olla enemmänkin.
  • Yllärilahjat ja muut systeemit. Joskus vaikkapa mukana tuleva katalogi voi olla varusteshoppaajalle kiva ylläri. Sivuhuomautuksena, ahkerana himoshoppaajana seuraan kateellisena blogien sponsorointilahjuksia, nyyh!
  • Paketissa tulee mukana selvä kuitti sekä palautuslomakkeet ohjeineen, jos sellaiselle on tarvetta. Asiakasta ei tule laittaa tulostamaan itse palautuslomaketta tai metsästämään firman palautusosoitetta, näitäkin on tullut vastaan (vaikka hyvin harvoin mitään itse palautankaan).
  • Alennukset ovat kunnollisia, eivätkä mitään muutaman euron tarjouksia.
     

Sitten tietenkin linkitetään satunnaisessa järjestyksessä muutama suomalainen verkkokauppa, missä em. asiat ovat pääpiirteissään kunnossa:
  • Hippodome (plussaa kivoista nettisivuista, varastosaldoista sekä laajasta valikoimasta. Tuotekuvat voisivat olla ajoittain parempia/isompia)
  • Viljarshop (yksi ehdottomista suosikeista, toimitus ihan superhypermeganopeaa, plussaa ponivarustevalikoimasta sekä hieman erilaisista tuotteista, paljon valikoimaa, uudet sivut todella hienot ja toimivat, plussaa myös itse otetuista tuotekuvista)
  • Börjes (hinta-laatusuhde kohdillaan, varsinkin talli- ja aitaustarvikkeissa. Nopea ja sujuva toimitus)
  • Hevari (sivut vähän vanhanaikaiset, kattava valikoima erityisesti lisäravinteissa ja hoitotarvikkeissa, nopea ja sujuva putiikki)
  • Joensuun ravi- ja ratsastusvaruste (kuvat voisivat olla parempia, sivut melko hyvät, asiakaspalvelu hyvää, välillä hyviä tarjouksia)
  • Hööks (toimitus hitain näistä, mutta alennusmyynnit ovat usein petollisen kivoja. Plussaa omasta tuoteperheestä, joka lähes kokonaan poikkeava muiden verkkokauppojen kanssa, miinusta paikoin korkeista hinnoista tiettyjen tuotteiden kohdalla)
Mikä on sinun suosikkinettikauppasi ja miksi?

3 kommenttia:

  1. Mainitsemistasi nettikaupoista suosikkeja ovat Hevari ja Viljar sekä Joensuun ravi- ja ratsastusvaruste (jossa kyllä mielestäni aika suppea valikoima nettikaupassa.) Hööks on ok mutta toimitusajat välillä hirmu pitkät, lisäksi olen viime aikoina joutunut pettymään esim. nahkatavaroiden laatuun.

    Omia suosikkejani ovat Suitsisoppi, Benitec ja First Class Horse. Kaikissa loistava asiakaspalvelu! :)

    VastaaPoista
  2. Viljarshop on oikeastaan nykyisin ainoa mistä tilaan, laaja valikoima, löytyy niitä kalliimpia ja halvempia vaihtoehtoja sekä tietenkin tuo ponipuoli. Torstille vaan ei löydy sopivia varusteita muualta kuin tuolta :)!

    VastaaPoista
  3. Mä oon tykännyt Börjesistä sen takia, kun siellä on niin mahdottoman nopea toimitusaika! Jos tilaan tuotteen vaikka maanantaina, niin paketti tulee jo keskiviikkona :) Viljar Shop ei oo mulle kovin tuttu, oon vasta hiljattain sinne eksyny, mutta seki vaikuttaa kyllä ihan kelpo verkkokaupalta, ja tosiaan tuo ponipuoli on plussaa.

    Eniten oon tilannut Hööksiltä ja Börjesiltä.

    VastaaPoista