tiistai 18. kesäkuuta 2013

Hammaspeikon vierailua odotellessa

Patit ovat just riimun turparemmin kohdalla leuassa.
Duke on nyt jokusen päivän ollut vähän levoton suunsa kanssa: Heiluttelee päätään, syö välillä hitaasti, haukottelee paljon ja leuan alla on kaksi isoa pattia leukaluussa. Eilen illalla se oli jossain ihmeellisessä mielentilassa, koska sain tunkea koko käteni sen suuhun ja tein pientä tutkimusta aiheesta. Pienelle pojalle tulee hampaita! On muuten aika pikkuinen tuo shettiksen suu, voin vain kertoa - eli ei ihme, jos "hevosen kokoinen" hammas tekee vähän kipeää puskiessaan ikenen läpi. Eipä sillä, tilannetta tarkkaillaan ja eläinlääkäri saa katsoa sen suun vielä uudestaan Salaman seuraavan rokotuksen yhteydessä, jos suu vielä silloin vaivaa. Netistä löytyi mielenkiintoinen opinnäytetyö aiheesta, alkusivuilla on tietoa hampaiden vaihtumisesta ja kehityksestä. (PDF-tiedosto)


Aamukierroksella pojat olivat jälleen herkissä tunnelmissa: Nyt on ahmittu ruohoa kolme päivää niin paljon kuin napa vetää, joten villi laukkailu ja leikkiminen ovat toistaiseksi jäähyllä. Ei vatsa täynnä jaksa painia, nyt täytyy syödä ja nauttia. ;) Välillä kyllä harrastetaan pientä terrorisointia, kuten nyplätään toista riimusta tai yritetään kaataa vesisaaveja.

7 kommenttia:

  1. Ihanuudet! Eikö yhtään pelottanut, että Duke puraisee sua kädestä!? :D

    http://pirinransu.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No vähän, mutta tyyppi työnsi päänsä syliin ja oli sen näköinen, että auta, mun leipäluukkuun sattuu. Toisella kädellä riimusta kiinni ja toinen sitten vaan syvyyksiin näpräämään hampaita. :D

      Poista
    2. "auta, mun leipäluukkuun sattuu" :DDDD voi itkut, oon ihan liian väsyny, ku naurattaa!

      Poista
  2. Meillä pikkuponi vaihtaa kanssa hampaita ja jostakin kummansyystä vanha hammas jäikin uuden hampaan taakse eli saatiin "kaksi yhden hinnalla". Onneksi vanha hammas irtosi pienellä vipuvaikutuksella raspaajan hellien kätösien toimesta :) On noilla poneilla vaan pikkuiset suut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa pelkään myös, ettei jää "ratsastavia maitohampaita" killumaan. No, seuraillaan. :)

      Poista
  3. Otapa joskus video, jossa näkyy Duken rapsutusta paremmin. Näytti siltä, että Duke rapsutteli ihan tosissaa kun Salama vaan vähän hipelöi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, Salkku on vasta oppinut olemaan vähän hellempi ;) Pitää koittaa saada lisää videota, jossa näkyisi Kääpiökin paremmin. Se tekee kaiken aina täydellä teholla. :)

      Poista