lauantai 12. lokakuuta 2013

Kerro 10 erikoispiirrettä hevosestasi, osa 1 (Salama)

Lukulistani blogeissa kiertää tällainen hauska haaste, enkä malttanut olla tekemättä sitä. Ekana vuoron saa Salama.


1. Salama on väriltään tummanruunikonkimo. Sen värisiä suomenhevosia on rekisteröity kautta aikojen vain neljä kappaletta eli tämä meidän tuleva blondi kantaa hieman harvinaisempaa syntymäväriä mukanaan. Vähän epätyypillinen väri on hämännyt monia ja Salamaa onkin luultu milloin minkäkin rotuiseksi poniksi.

2. Salama inhoaa vettä. Vesisateella se ei poistu mökistään ja onkin illalla ihan kuiva, vaikka koko päivän olisi satanut kaatamalla vettä. Pesuasiat ovatkin olleet tapetilla, kun varsa oli alkuun ihan mahdoton pestävä. Sittemmin lahjomalla on saatu hyviä tuloksia ja nykyään ämpäripesu onnistuu ilman ongelmia.

3. Iltaruokia syödessä sillä on omat koreografiat, joihin kuuluu ruokakupin kanssa kiehnäys, kuopiminen ja hyvin onnellinen, mairea ilme. Ruoka on pyhä asia, erityisesti iltasafkat.

4. Sen korviin ei saa koskea. Tämän kanssa on tehty paljon töitä, mutta se on jäänyt vähän taka-alalle, kun monissa muissa arjen toiminnoissa villivarsa on ottanut paljon edistysaskelia. Ei kaikkea kerralla, vai miten se meni.


5. Duke on Salkun paras kaveri. Duke on Salaman järki, aivot, tuki ja turva. Salama osaa silti tehdä asioita yksinkin, lähteä lenkille, odottaa yksin tallissa ym, eli mitenkään läheisriippuvainen se ei silti ole.

6. Salama pelkää lähes kuollakseen sähkölankaa.

7. Salaman nimi oli ensin Salamasankari, mutta se jouduttiin samankaltaisen nimen vuoksi muuttamaan vuotiaana Sankarisalamaksi.


8. Salama on perusluonteeltaan erittäin kiltti, herkkä ja utelias, mutta sillä on hyvin lyhyt pinna. Siinä missä toverinsa ei loksauta vielä korvaansakaan, on Salama jo iskenyt ja hermot menneet. Se on keskivertoa vilkkaampi varsa, harvemmin se seisoo paikallaan viittä sekuntia kauempaa, edes nukkuessaan. Ruunaus rauhoitti sitä todistetusti "pari päivää", mutta silti välillä mennään eikä meinata, yleensä taluttaessa on aina ketju leuan alla. Silmät pyörivät sitä kovemmin mitä järkyttävämpi järkytys edestä löytyy. Ihmiselle se ei kuitenkaan uhittele eikä tule päälle, tietenkään.

9. Varsojen tavoin Salamakin rakastaa rapsuttelua. Välillä se ei meinaa päästää palvelijaa pois kimpustaan vaan kääntää ahterin eteen uudelleen ja uudelleen.

Salaman koiranpentuilme.
10. Salamaan minulla on erityinen tunneside. En tiedä mistä se tarkkaan johtuu, mutta tämän hevosen kanssa kemiat kohtaavat täysin. Samanlaista fiilistä ei ole aikuisten hevosteni kanssa koskaan ollut. Ehkä se on se, että on saanut itse opettaa ja varsa toimii just niin hyvin, miten on itse jaksanut paneutua asiaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti