tiistai 15. lokakuuta 2013

Kerro 10 erikoispiirrettä hevosestasi, osa 2 (Duke)

Ensimmäisessä osassa vuorossa oli Salama. Nyt vuorossa pieni mutta piskuinen Duke, Hänen korkeutensa.


1. Duke rakastaa palloja. Mitä isompi, sitä kivempi.


2. Tällä ponilla on maailman pisin ylähuuli. Tai ainakin Ruskolandian pisin.

3. Dukessa on ripaus koiraa - se on aina valmis ottamaan vastaan rapsutuksia. Mistään lääppimisestä se ei kuitenkaan pidä.

4. Duke on ehkä siistein kavioeläin, mikä meillä on koskaan asunut. Jämpti ja huolellinen, kakkakasat ovat karsinassa millimetrilleen joka päivä samassa kohdassa. Kokeilin kerran siivota sen karsinan silmät kiinni, onnistui hyvin.


5. Duken isä on rautias, isänisä rautiaankirjava, isänemä rautias, emä tummanruunikko, emänisä kimo, emänemä mustanruunikko - kaikki erivärisiä siis. Duke on itse väriltään kulomusta.

6. Ponin ehdoton lempiherkkua ovat ehdottomasti porkkanat. Niiden perässä se kiipeää vaikka lyhtypylvääseen.


7. Duke nukkuu usein pitkin pituuttaan. Kerran jos toisenkin on pitänyt tarkistaa, että hengittääkö se...


8. Jos riviin laitettaisiin tusina Duken näköisiä, värisiä ja kokoisia shettisruunia, tunnistaisin omani oikean etujalan viirukaviosta.

9. Duke oli hankintahetkellä vähän vajaa vuotias varsakarvainen riiviö. Ei kedon komein kukka sillä hetkellä, mutta pitkät ripset ja kiltti katse veivät allekirjoittaneen sydämen.


10. Duke on rodulleen tyypillisesti hyvin kekseliäs ja älykäs. Se oppii asioita todella nopeasti: Niin hyvässä kuin pahassakin. Kesällä se pitää leiriä Salaman (onnettoman) hännän alla, kärrylenkeiltä tultaessa se pysähtyy pihalle aina täsmälleen samaan kohtaan, missä kerran sai jyviä palkinnoksi ja agilityjuttuja se oivaltaa ihan älyttömän nopeasti.

Sekä bonuksena;

11. Dukella on maailman paksuin ja hienoin häntä. Salaman onneton liiru on viisi kertaa ohuempi.

1 kommentti:

  1. Hauska postaus! Mun kengittäjällä oli ollut kans joku pienempi poni, joka oli sadekelillä mennyt puoliverisen mahan alle suojaan ;)

    VastaaPoista