keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Duke klinikalla


Se siitä sieni-infektiosta. Meillä on allergia. Jollekin. Duken ihottuma on siis urtikariaa, nokkosrokkoa. Siihen päälle vielä akuutimpi vaiva, konjunktiviitti eli sidekalvontulehdus, jonka takia riennettiinkin sitten tänään eläinlääkärin luo. Ei sillä, meillä oli oikein mukavaa kahdestaan. Duke käyttäytyi 101% hyvin, matkusti nätisti (mikä ei ole viime aikoina ollut lainkaan itsestäänselvää etupuomin vetovoiman takia) ja sillai. Tämä oli muuten jätkän eka reissu ruunana pois kotoa - hän kyllä ilmoitti, että täällä ollaan, mutta oli harvinaisen fiksusti muuten. Valpas, niin kuin eläinlääkäri paperiin kirjoitti.

Lääkearsenaali.
Hoito-ohjeena sitten tietenkin kahta eri silmätippaa, sulfakuuri ja kortisonitabletit laskevalla annoksella. Pikkuponille kortisoni on aina pienoinen riski, koska siitä voi helposti tulla kaviokuume. No, hutkitaan ensin ja ihmetellään sitten. Nyt täytyy kuitenkin priorisoida ja hoitaa tämä vaiva pois. Lisäksi Malaseb-pesut jatkuvat, jotta rikkinäinen iho rauhoittuisi eikä tee mitään pahempaa tulehdusta.

Allergian syy saattaapi myös jäädä ikuisiksi ajoiksi arvoitukseksi. Mikään ei ole oikeastaan muuttunut, paitsi pallit tippuivat 1,5 kk sitten pois. Ruokintaa pitää muuttaa nyt niin, että poni saa vain pelkkää heinää. Duken uusi elämä ruunana ei ole alkanut kauhean hohdokkaasti, mutta kyllä täältä vielä noustaan!

Ystäväni lausahti tuossa taannoin, että sellainen hevonen kuin omistajakin. Totta, pakko yhtyä tähän. Kohta varmaan voidaan Duken kanssa jakaa samat allergialääkkeetkin. :D

Poni ja seitinohut päiväkänni. Tyyppi nuokkui hetken aikaa sohvalla, pitäen päätä tyynyllä.

13 kommenttia:

  1. Ei voi olla todellista, ei yhdelle ihmiselle soisi tulevan näin paljon vastoinkäymisiä hevosten kanssa! Tsemppiä ja jaksamista taas sinne..! Onko sulla muuten molemmille poneille vakuutukset? paljonko näiden klinikkakäynnit ja hoitamiset on jo varoja syöneet? Mulle riitti kyllä yks käynti klinikalla, ja nyt on vakuutus ;) (joka piti olla jo silloin, mutta laiska mikä laiska, sen siitä saa..)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, molemmilla on eläinlääkärikulu- ja henkivakuutukset. Salamalla mahd. laaja ell-kuluvakuutus Tapiolassa ja Duksulla Pohjolassa omansa. Salaman jalkajuttujen laskemisen lopetin siinä tonnin kieppeillä, samalla vaihdoin sen vakuutuksen myös toiseen yhtiöön. Pohjola kun ei korvaa esim. jännejuttuja, vaikka on lähes saman hintainen mitä Tapiolan vastaava. Jatkossa on siis luvassa ehkä helpotusta vakuutuksistakin sen kohdalla, jos jotain tulee. Tai kun, heheh.

      Nykyään vien herkemmin klinikalle kuin ennen. Jotenkin helpompaa ja vaivattomampaa näin, varsinkin nykyään kun hyviä eläinlääkäreitä on lähellä useampi. Siksi ehkä tuntuu siltä, että meillä sattuu ja tapahtuu. :D

      Poista
  2. No jo on kumma! Speedyllä esiintyi kanssa kummallista riviä muistuttavaa rupea vuohiskuopissa, allergiaksi epäiltyä muttei koskaan tullut selvitettyä kun se ei suuremmin vaivannut. Nyt kun muutettiin ja ruokinta (jonka epäiltiin sitä siis aiheuttavan) muuttui Sublin täysrehupelleteiksi, on "rivi" kadonnut täysin. Kaura oli yksi iso tekijä, jota epäiltiin allergian aiheuttajaksi. Toivottavasti teilläkin toimii ruokavalion muutos ja nokkosrokko katoaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siinähän se vitsi onkin, kun Duke on syönyt samaa ruokaa ilman oireita koko meillä oloajan :/ Kauratonta Peacemakeria siis. Ainoastaan Racingin biotiinia se rupesi uutena "rehuna" saamaan nyt loppukesästä? Jos tämä ruokaperäistä on, niin veikkaan että Duken pienellä aitojen alusten siivousoperaatiolla olisi osansa asiaan. Siellä kasvaa kuitenkin sellaisia kasveja, mitä nuo eivät syö kesäisin. Toki syy voi olla joku muukin, esim. joku syksyn home, penisilliini, kipulääke, hoitoaine/shampoo... Mistä näistä tietää :(

      Poista
  3. Voi kurjuuksien kurjuus. Saisi loppua jo nuo teidän vastoinkäymiset! :/ Aletaanko mahdollista allergiaa selvittämään nyt ruoka-aine kerrallaan?
    Mutta ihanana kevennyksenä lopussa tuo kuva sohvatyypistä♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sohvatyyppi nukkui osan ajasta pää mun sylissäkin <3

      Jos tällainen reaktio toistuu, niin voidaan tehdä allergiatestejä ja koittaa siedätyshoitoa. Voi myös olla, että tämä tuli ja häipyy eikä tule enää koskaan takaisin. Se nähdään sitten :)

      Poista
  4. Oho... Mikähän ihme sitä allergiaa aiheuttaa? (:

    VastaaPoista
  5. No voi herranjestas! Mutta hyvä, että syy selvisi. Itse kyllä kaatuisin sinne lääkkeisiin päin allergian kanssa, kun ruokinta on ollut samanlaista niin pitkään. Ehkä Duke on allerginen penisilliinille (ompa muuten vaikea sana! :D)?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mietin ihan samaa. Ihmispuolella penissilliiniallergia on kovin yleinen, miksei sitten hevosillakin..? Toivottavasti ei koskaan tarvita sitä enää!

      Poista
  6. Pikkuvinkkinä: jos on tapana hyppiä etupuomin päälle, laita ponille rintaremmi ja rintaremmista kiinni takapuoliin. Ei pääse hyppimään puomin päälle! Toimii!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen miettinyt tuota samaa. Viimeksi näyttelyreissulla, kun Duke kävi vähän kuumana hormonihöyryissään, laitoin sen kolmesta kohtaa kiinni: Sivuilta ja yksi naru lattiaan. Kerran se yritti hypätä, mutta alanaru esti sen. Eilen sillä oli niin kova nälkä, että vain ruoka kiinnosti menomatkalla. :D Kotiin tultiin vielä sopivassa tokkurassa, että piti keskittyä ihan muuhun kuin tuhmiin juttuihin.

      Poista
  7. Siis kiinni takapuomiin, ei takapuoliin :D

    VastaaPoista