torstai 7. elokuuta 2014

Ruuna Reipas maastoilee


Salama on nyt virallisesti aloittanut työt.

Se tarkoittaa puolen tunnin kävelylenkkejä ratsain kolmesti viikossa eli noin joka toinen päivä. Välillä voidaan tehdä toki jotain muutakin vaihtelun vuoksi, mutta se jokin muu ei tässä vaiheessa liity vielä mitenkään kenttätyöskentelyyn. Hevosen mukaan pidetään huilitaukoja tarpeen mukaan. Eka onkin jo luvassa, kun uusi satula pitää metsästää ja lisäksi pieni rokotusloma on tulossa elokuun lopussa.

Salaman kanssa lähdetään aivan nollista. Sillä ei ole lainkaan kuntoa eikä lihaksistoa kantaa ratsastaajaa, joten selkään on taktisesti laitettu kevyt ihminen. Salama ehtii kantamaan tätä tätiä vielä pitkään. ;)

Narun jatke.
Sen sijaan allekirjoittanut on jokusen kerran napannut lenkkikaveriksi Duken, joka on väsymätön ruohotupsuimuri ja esiliina monelle lenkille. Myös Temppu-ponista ollaan saatu kivaa maastoseuraa. Letka onkin edennyt vaihtelevassa järjestyksessä: Salama on ollut milloin eka, milloin vika ja välillä nakkina sämpylän välissä.

Salamasta on jo muutaman lenkin aikana kuoriutunut melko varma menijä. Autoja se säpsyy enemmän tai vähemmän yhä, mutta metsäteillä se mennä puksuttaa mieluiten kahden tai kolmen hevosen letkan ekana. Ilme on hyvin hapan, jos se joutuu kyntämään letkan tokana tai viimeisenä. Hauska ele hevoselta, joka ennen inhosi kotipihasta poistumista! Välillä  toki menee pupu pöksyyn ja silloin tarvitaan pientä vetoapua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti