sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Aika mahtavaa


Eilen aikaisen Ypäjäpäivän jälkeen satuloimme vielä omat hevoset ja lähdimme Annin kanssa maastoon. Minä otin alleni Kultimurusen eli Salaman. Se on tässä viime aikoina saanut vähän enemmän ruokaa taannoisen laihtumisen takia. Energiaa on piisannut ja mörköjä on asunut tallinpihallakin tiuhaan.

Jahka saatiin täti tarakalle (heh - satula ei pysy pyöreässä selässä ollenkaan paikallaan!), lähdettiin hiljakseen kävelemään ja hölkkäilemään pöllöenergioita pois.

Statistiikkaa, väliajat 0,5km välein. Kovaa ei siis menty. :D 
Salama oli niin super. Toinin perässä eivät pärisevät mopotkaan olleet mikään juttu - Toinin korvakaan kun ei loksahda mistään. Siis ei mistään. Tai no, vesilätäköt ovat aika pahoja, mutta ymmärtäähän sen. Salama koki pari kauhunhetkeä, kun se näki metsässä isoja kiviä. Niitä se hieman jopa hätkähti ja astui sivuun. Hih.

Pakko sanoa, että tämä minun nuoreni ei ole mikään ihan surkea peli. Loivaan ylämäkeen pehmeällä hiekkatiellä pyysin vähän ravia eteen. Vitsit se lähti hienosti - piti ihan tädin miettiä, miten täällä kevennetään!

Tässä vielä hauska GoPro-video Annin ja Toinin vinkkelistä. Siellä se Salamakin viuhahtaa pyöreän pyrstönsä kera välillä. ;)

(Linkki videoon)

PS. Mites sillä Voitolla meni? Sen voit lukea täältä. Tänään vuorossa osa 2.

10 kommenttia:

  1. Vitsit mä tykkään tästä sun blogista! Kirjoitat usein ja omalla tavalla hauskoja ja mielenkiintoisia postauksia. Vaikka en yleensä seuraa vakituisesti kuin kisaavien blogeja, niin tää sun blogi on kyllä sellanen että tänne tulee eksyttyä monta kertaa päivässä, jos olisi vaikka uusia postauksia tiedossa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos mukavasta kommentista! Nämä lämmittävät aina mieltä. :)

      Poista
  2. Mikä toi ohjelma on jolla katsot matkan ja ajan ratsastaessa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. SportTracker. Sen saa muistaakseni kaikille älypuhelimille :)

      Poista
  3. Ihanan tunnelmallinen maastolenkki teillä, nuoren hevosen kanssa osaa arvostaa jokaista uutta edistysaskelta ja uutta asiaa eri tavalla kuin aikuisen hevosen kanssa. :) Samoissa maisemissa olin koirien kanssa just vajaa kahden tunnin metsälenkillä aamulla. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä! Jokainen onnistuminen on suuri ilo. Nyt ollaan molempien kanssa siinä vaiheessa, kun kynnetään vielä jossain syvällä, mutta pikkuhiljaa täältä noustaan... :) Vielä kun säät suosii, niin maastoillaan minkä kerätään nyt.

      Täällä on ihan hyvät maisemat... :)

      Poista
    2. Nuorten kanssa on pitkään yhtä ylä-ja alamäkeä, välillä pohjalla ja sitten yhtäkkiä hyvinkin nopeaa edistymistä. Ehkäpä se on tämän harrastuksen suola ja sokeri :D

      Poista
    3. Nimenomaan! Salama on ottanut taas isoja harppauksia eteenpäin. Pikkuhiljaa eskari on käyty ja alkuvuoden puolella voidaan puhua jo 4-vuotiaasta hevosesta, mikä on toivon mukaan silloinkin hyvällä mallilla. :) On myös ollut kiva huomata, että Salamakin tykkää vähän katsella maisemia ja rentoutuu lenkeillä kaverin kanssa. Se kun on vähän jännittänyt kaikkea, mikä ei tapahdu kotipihalla. Hiljaa hyvä tulee.

      Poista
  4. Tulipa niin elävästi mieleen lämppärillä ratsastus tuosta videosta! Thalikin kaula on leveämpi ja paksumpi, niin olin jo unohtanut kuin kapea on lv:n kaula selästä katsottuna! Kiva video :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, odotapa vuosi, niin on kaulassa muskelia vaikka muille jakaa... ;)) Nuo Toinin korvat ovat niin mainiot. Valtavan pitkät.

      Poista