sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Kouluratsastusaapinen for dummies


Jokainen haluaa olla hyvä ridaaja. Tässä lyhyt oppimäärä aiheen tiimoilta - mitkä ne kouluratsastuksen kulmakivet olivatkaan?

1. Rytmi, tahti, kipitysvauhti, eteenpäinpyrkimys

Kaiken pohja. Hevonen saisi kipittää itsekseen eteenpäin, mielellään potkimatta ja toisaalta taas räjähtämättä käsiin.

Vaihtoehtoja: Täi tervassa, etana discossa, tahtipuikot hukassa, normaali, multilahjakkuus, dynamiittipötkylä, räjähdysaltis.

2. Notkeus, rentous, nahkapuvun kiristysaste

Rautakanki vai kuminauha, minkä saat kolmelle rusetille ja merimiessolmuun? Sinun valintasi.

3. Tuntuma(ttomuus)

Niin mikä? Ai se, kun ekaa kertaa vieraassa paikassa ratsastaessa oma nuori katsoo yläkautta silmiin ja esittelee hedelmäpelisilmiään? Vai ne roikkuvat piuhat, mihin saat viikon pyykit ripustettua kuivumaan? 

4. Lennokkuus 

Kynnetäänkö maneesin pohjaa vai tavoitellaanko tähtiä lennättämällä leijaa? Toim.huom. eräälle nuorelle suomenhevoselle: Tämä kohta ei tarkoita rodeoloikkia.

5. Suoruus

Miten niin ratsu ei saisi kulkea neljällä uralla pää kenossa? Höh.

6. Kokoaminen

Pyramidin huippu. Jotkut He Ö-tasoiset puskaratsut hallitsevat tämän tason kovin tuulisina päivinä, kun naapurin pellolla lepattaa pressu. Osaavat silloin kaikki piffit ja paffit, kysymättä. Piruettikin on ihan iisi biisi, kun vastaan tulee joku sapelihammastiikeri metsälenkillä.

Yhteenvetona: Kouluratsastus on helppoa kuin heinän teko!

Salama 3veen ekoja ratsastuksia keväällä 2014.

8 kommenttia:

  1. Haha, aika jännä juttu, sitä tosissaan luulisi tämän perusteella olevansa oikein super hyvä, mutta silti tuomarit ei ymmärrä ... Mitäpä jos lähettäisit tämän kaikille Uudenmaan tuomareille muistutukseksi? :D

    VastaaPoista
  2. Mitäs jos osallistuisi puskasuokilla johonkin hienoon koulukisaan ja kun on piffien aika, alkaa palkattu avustaja heilutella muka-vahingossa sateenvarjoa katsomossa? Tulisi komeat piaffit, ainakin meiltä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei muuta kuin kokeilemaan, odotamme videota. :D

      Poista