maanantai 6. lokakuuta 2014

Salamalla oli treffit


Alunperin Salaman ollessa vielä pikkuvarsa päätin, että sen sisäänratsastaa ja kouluttaa muutenkin aikanaan sitten ammattilainen. No, sittemmin päätin, että tehdään itse se mitä pystytään ja osataan, kun nuorukainen on kovin vastaanottavainen ja kiltti.

Nyt vuorostaan päätin, että on aika antaa Salaman näyttää, mihin siitä on. Jättäydyn itse maastoilutädiksi ja annan taitavampien hoitaa hommat kentällä toistaiseksi. Siispä Salamalla oli tänään ekat treffit ratsuttaja-Iiriksen kanssa.


Tekee myös hevoselle hyvää, kun selkään tulee välillä toinen ihminen. Helposti Salamakin on tottunut minun virheisiini eikä omaa suhteellisuudentajua siinä, että joskus voidaan vaatia jotan muutakin. Varsinkin, kun olen liian kiltti sille. Tästä olen kuullut muiltakin, että "se oma erityinen varsa" on vain jotenkin sellainen, ettei siltä aina raaski/halua/viitsi pyytää sillä tavoin asioita, kuin voisi ja pitäisi. Sitä paitsi on hienoa katsella omaa kultimurua vierestä!



Tässä samalla on tullut pohdittua Salaman liikutuksia muutenkin. On järkevää luoda jonkinlainen runko, jota noudatetaan terveyden sallimissa rajoissa.

Salaman viikko-ohjelma on tällä hetkellä seuraavanlainen:
  • 1 krt viikossa kentällä (ratsuttajan kanssa)
  • 1-2 krt viikossa maasto Toini turvaheppana (käyntipainotteinen)
  • 1 krt viikossa ohjasajo kentällä tai maastossa
  • 1 krt ratsastustunti silloin tällöin jos järjestyy
  • Joka 4. viikko on kokonaan vapaa.
Talvella se saa pidemmän huilitauon ja jatkaa sitten alkuvuodesta urheilua taas tavoitteellisemmin.




Takaisin tähän päivään. Salama oli silminnähden iloinen ja tyytyväinen, kun sai liikkua ilman, että ratsastaja koko aikaa häiritsee. ;) Eikä mitään sen suurempia haukkuja tullut tehdystä pohjatyöstä. Hih. 

Salama sai urheilla kaikissa askellajeissa. Oikea laukka on sille todella vaikeaa tällä hetkellä ja se tarvitsee siinä vielä paljon tukea. Mutta sen suurempaa rodeoesitystä ei tänään nähty.

Iiris ja Salama treffaavat jälleen ensi viikolla. Ihan huippua. :)

(Linkki videoon)

4 kommenttia: