keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Miinuskiloja


Salaman sairastarha toi mukanaan viirupääenergian lisäksi paljon lisäkiloja, vaikka toipilaan ruokintaa yritettiinkin säätää sopivaksi heti alusta alkaen. Koin asian suhteen valaistumisen ensin jouluna ja sitten kolme viikkoa myöhemmin 11. tammikuuta 2015. Projekti jatkuu yhä. Menetettyjen kilojen seurannassa on edelleen käytössä kaksi painomittanauhaa ihan huvin, urheilun ja vertailun vuoksi. En niinkään seuraa kilogrammoja (niissä onkin aikamoinen heitto näiden nauhojen kesken), vaan lähinnä ympärysmittaa. Se sentään on näissä kahdessa nauhassa sama.

11.1.2015
Nyt Salama on tarhannut reilun viikon vapaasti (klo 6-22), mutta syönyt heinää (n. 12 kg / vrk) entiseen ja pysyvään malliin:


Kyllä se kuulkaas siitä, uskokaa tai älkää! Reilu viikko vapaata tepsuttelua tarhassa on saanut aineenvaihdunnan käyntiin, sillä ruuna on kakkinut melkein enemmän nyt viikossa kuin koko vuoden aikana yhteensä.

Viime klinikkareissulla (28.1.) paino otettiin jälleen mittanauhalla ja eläinlääkärin nauha antoi painoksi 570kg. Todellisuudessa paino voi siis olla ihan mitä vain ja saa luvan ollakin, kunhan sama laskusuuntainen käyrä jatkaa kulkuaan. Eläinlääkäri muisti kyllä mainita laihdutuksen tarpeesta, mutta totesi samalla tämän hepan kyllä varmasti laihtuvan, kun pääsee taas liikekannalle. Eilen kun löysin sen kyljestä kylkiluuta muistuttavan asian, suorastaan hihkaisin innosta.

Tiesitkö, että hevoselle hyvä tavoite laihtumiselle on 0,5–0,7 % sen painosta viikossa? Loppupeleissä yllättävän paljon! 

Pelattaisko vähän?
Siitäs saitte. Olen pian ihan atleetti taas.
T: Salama

4 kommenttia:

  1. Onpas lähtenyt kiloja! Mutta eiks 0,5 % 300 kilosta ole 1,5 kg, ei 15 kg :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, ihana pilkkuvirhe, ei saisi superväsyneenä laskea näitä! :D :D

      Poista
    2. Juu aloin miettimään että tuota vauhtia kyllä häviäis poni pian näkyvistä :D

      Poista