tiistai 10. maaliskuuta 2015

Ratsastelua x 2 (video)


Tänään testailtiin Prestige vähän paremmin Annin kanssa. Loppuviikon Salama saakin sitten ratsastuslomaa ja "kuolainvapaata", koska jonkun hampaan kanssa sillä on nyt ongelmia, sen verran suunsa kanssa se pelaa. Lauantaina mennäänkin klinikalle, joten jos hammas tuntuu vielä silloin aiheuttavan murhetta, kurkataan toki sinne suuhunkin samalla. Salaman herkkä sielu reagoi vaihtuviin hampaisiin välillä aika isostikin.



Satula tuntui tänään ihan yhtä hyvältä kuin eilenkin, joten innolla odotamme siitä lopullista tuomiota fysioterapeutilta. En tiedä kumpi jännittää enemmän, välituomion kuuleminen jalasta vai satulan sopivuus... 

Vaikka Salamalla on ollut asenne viime päivinä kohdillaan, niin ihan täysin priima se ei ole nyt ollut noin muuten. Lavat tuntuvat olevan edelleen jumissa, selkä on sentään paljon parempi jo. Ratsastaessa se on toisinaan vähän etupainoinen ja se taas korostuu kentällä, missä Salama ei aina viihdy ja on vähän tahmea liikkumaan. Siksi onkin tehty niin, että kentälle on menty vain kokeilemaan päivän fiilistä ja loput kävelyhommat on suoritettu pihalla, jos päivän kunto on siihen turvalliseksi todettu. Pihalla etupainoisuus on kaunis haave vain ja tohvelit nousevat ihan eri tahdissa. Kävelty on silti kuitenkin tunnollisesti, koska seisomaan tällaista ei sovi jättää. Mutta viikonlopun jälkeen ollaan taas ehkä viisaampia. 


Linkki videoon

Anni ja Salama lähdössä pihaseikkailulle. Jee, vihdoinkin, toteaa Salama.

Dukekin pääsi pitkästä aikaa ratsuhommiin. Selkäännousu (vai lasku ;) sujui vanhasta muistista hyvin ja vauhtia piisasi muutenkin vaikka muille jakaa. Dukesta saa joku kivan ratsun, eli ei muuta kuin vapaaehtoiset jonoon, kiitos!


20 kommenttia:

  1. Vau, miten hienosti Salama seisoo selkäännousussa! Ja Dukella on elvis-huuli näemmä näissä ratsuhommissakin mukana menossa. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joku asia sentäs opetettu hyvin. ;) Ei kai, tuo on Salaman vahvuus tällä hetkellä, paikoillaan seisominen siis.

      Ja Duke tekee kaiken täysillä, kirjaimellisesti ylähuulikin maksimaalisesti eteen venytettynä. ;)

      Poista
  2. Kokeilehan mitä istuntasi painopisteelle ja paikallesi satulassa käy, jos pidennät jalustimia yhdellä tai jopa kahdella reiällä. Nyt sivukuvista näyttää sille, että polvi jää liian koukkuun, mikä työntää sinut istuimessa aivan liian taakse ihan kiinni takakaareen. Se taas laittaa liikaa painetta paneelien takaosaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jäin pohtimaan samaa, kun katsoin näitä kuvia ja videoita. Jalkkarit tuntuivat jo nyt pitkiltä, mutta kuvat kertoivat karun totuuden. ;) Sen siitä saa, kun on mennyt estepenkillä pitkän aikaa.

      Poista
    2. Kuvia pidennettyjen jalkkareiden kanssa odotellessa :)

      Poista
    3. Näin itsekin tämän vasta näistä kuvista, joten seuraavaksi koitetaan reikää pidempää remmiä... ;) Pidensin vielä ennen selkäänmenoa jalkkareita, kun arposin sopivia, jostain kun on aloitettava. Selässä tuli taas se fiilis, että nämähän ovat vaikka kuinka pitkät... :D (niin se mieli falskaa..)

      Poista
  3. Joku valmentaja joskus sanoi että jalkkarit on oikean pituset silloin kun jalkojen roikkuessa sivulla riittää että nostaa vain jalkaterää ylöspäin jotta saa jalustimet jalkaan:) aika pitkät siis pitäisi olla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tästä olen vuosien varrella kerännyt monia eri versioita: Välillä on lyhennetty, välillä pidennetty. Kaikki vaikuttaa kaikkeen ja allekirjoittanut voisi kans kutistua pari housukokoa, helpottaisi kovin tota istuntaa. Sen kunniaksi elvytin vanhan harrastuksen tänään ja menin salille. Ehkä jo kesällä ollaan Salaman kaa vähän sievempiä. ;)

      Poista
  4. En kyllä istuisi selässä jos käynti on noin huonoissa kantimissa. Voi tietysti olla ep ihan tuon ylikireän vatsaan uppoavan satulavyön vuoksi? Toivottavasti saatte klinikalta hyviä uutisia jalan suhteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, voi että, siinähän tuo tepastelee niin kuin muutenkin, nuori, lihakseton ja vähän laiska (+ etupainotteinen) kun on. Vai että vyökin on liian kireä, selvä... ;)

      Poista
  5. Voi kääk mitä kommentteja taas :D Heh, oikein tihrustin vyötä tämän kommentin jälkeen, ja taitaapa se vyö upota vain sinne karvojen sekaan jos jonnekin uppoaa... ;)
    Aloitin itsekin taas pienen tauon jälkeen saleilun, hyvänä suunnitelmana tehdä läpi Rider's Fitness Program- kirjan kuuden viikon treeniohjelma. Treeni-intoa sinnekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äläpä... En tiedä millaista GP-tason askelia lukija odottaa. Nippanappa 4vee toipilas/jäykkis/raakile ei ole tasaisin tai letkein menijä, sen pitäis ehkä järkikin jo sanoa... :D Ja kuten kirjoitin, suussa on jotain häikkää nyt, joten siksi käynnissä tulee helposti rikkoja, kun yritän pitää tuntuman ja vähän nostaa tuubaa ylös. Ruuna valuisi kovin mielellään alas vasten kättä, jolloin on kirjaimellisesti kuin kentän lana. :D

      Ja joustotonta vyötä tuskin saa liian kireälle. Tai ainakaan minun voimat eivät riitä. Eilen sinne mahtui ihan kämmen väliin. Karvaa on ja heinämahaa kans.

      Eilinen salitreeni oli tosi jees. Nyt innolla seuraavaan kertaan - pitääkin googletella tuo, olisi kiva noudattaa jotain ohjelmaa, nyt tulee lähinnä tehtyä vähän kaikkea mutu-tuntumalla.

      Poista
    2. Nämä anot on kyllä joskus kuin täit hiuksissa. Minä taas katsoin, että vähäiseen ratsastukseen nähden vilkas hevonen menee hyvin ja maltillisesti. Pitäisi olla valkoiluohjelma, millä saisi ip-osoitteen ja verkkoasemien sijaintien perusteella paikannettua näiden anojen sijainti. Näitä ohjelmia on, mutta saako niitä kotikoneelle. Vähenisiköhän tätä myötä nettihäiriköinti?

      Poista
    3. Mites se menikään, kiusa se on pienikin kiusa..? :)

      Poista
  6. Näppärän kokoinen apulainen sulla kun sopii poninkin kyytiin! Jalustimiesi pituuteen kiinnittyi minunkin silmäni ja ajattelin, että sitä se estesatula teettää, ja niin olit sitä itsekin kommentoinut. Arvaas mitä käy tällaiselle joka on viimeiset 15 v istunut koulusatulassa, ja joutuu sitten estepenkkiin? ... jep, kävi käsky lyhentää varmaan neljällä reiällä jalustimia... Ihminen on tapojensa orja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin vain kuvitella tuon päinvastaisen kriisin... Silloin tulee se fiilis, että polvet on suussa... ;)

      Ja Anni on maailman paras!! Sopii kaikkien selkään. :)

      Poista
  7. Onko Salama opetettu ajolle? Siinä saisi helposti liikettä ja lihaksia..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei. :( Se oli juuri menossa kesällä -13 ajo-opetukseen, kunnes loukkasi oikean takajalkansa ennen. Sitä se paranteli vuoden aina viime kevääseen asti. Nyt se on liian iso ja liian vaikea, ei kukaan järkevä ota tuollaista ajo-opetukseen. :D

      Poista