tiistai 2. kesäkuuta 2015

Tuotetestausta: Sprenger Sensogan

Sprengerin kuolain on silloin oikein päin, kun pieni nuoli osoittaa eteenpäin.
Sprenger toi jokunen aika sitten markkinoille uuden kuolainmateriaalin vanhalla tutulla muotoilulla sekä uudella Novocontact-tuoteperheellä. Entisen tutun auriganin rinnalle tuli uusi patentoitu metalliseos sensogan, joka koostuu kuparista, sinkistä ja mangaanista. Auriganin tavoin sekin on nikkelitön. Sensogan-kuolaimen tunnistaa kuolaimen molemmissa päissä olevista mustista renkaista.

Sensogan on väriltään vaaleampi ja sen luvataan pitävän värinsä paremmin kuin auriganin eli aurigan-materiaalista tuttua tummentumista ei pitäisi tulla. Vaaleampi väri oli itseasiassa yksi syy, miksi omalleni nämä hankin: En pidä kullanvärisistä varusteista. Tämän materiaalin väri muistuttaa aika paljon valkokultaa.


Sprengerin kuolaimet ovat parin muun luottovarusteen ohella sellaisia, etten muihin enää vaihda. Hevonen on edellämainitun kuolaimen kanssa tyyni, rento ja suht vakaa suustaan, vaikka vielä raakile onkin. Siihen syypäänä lienee KK-Ultran tuttu kallistus ja muotoilu: Keskipala on kallistettu 45° eteenpäin ja näin kuolain asettuu suuhun miellyttävästi jakaen paineen tasaisesti kieleen ja kitalakeen.


Salaman nykyiset kolmipalat (kuvissa) ovat olleet käytössä nyt kolmisen kuukautta. Ero auriganista tehtyyn kuolaimeen on ollut pieni, mutta hyödyt yhtä suuria eli hevonen on ollut yhtä hyvä suustaan kuin "perinteisellä" Sprengerin kolmipalalla. Sensogan materiaalina on melko pehmeä ja itse kuolain on kerännyt jo tässä ajassa jokusen naarmun ja hampaanjäljen itseensä. 


Salamalla on kokeiltu ehkä kolmea kuolainta koko sen eliniän aikana: Niveltä, suoraa ja kolmipalaa. Kaksi ensimmäiseksi mainittua jäivät koristehyllyyn, nivel ei sovi matalaan suuhun lainkaan ja suora taas ei asettunut lainkaan oikealle kohdalle pitkien suupielien vuoksi. Kolmipala ja erityisesti Sprengerin KK-Ultra on muotoiltu niin, että kuolain sopii paikoilleen parhaiten. Sopivan koon löytäminen oli sitten toinen juttu: Nyt suussa on siis 135mm pitkä ja 16mm paksu kolmipala.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti