lauantai 11. heinäkuuta 2015

Kaksi kertaa kakkonen

Duke, minä ja Samppa. Ylläri tuo Duken ilme!
Mynämäen shettisnäyttelyssä tepasteltiin tänään koko pitkä päivä - mukana menossa olivat omat pojat Samppa ja Duke, lisäksi sain kunnian esittää kivan ja kiltin 1-vuotiaan Kerttu-tamman. :)


Samppa aloitti päivän 1-2-vuotiaiden oriiden ja ruunien luokassa. Samppa oli vähän vaisu tänään, enkä ole vielä keksinyt hyvää syytä sille. Kasvupyrähdys kävi mielessä ekana. Se söi sitten Sampan liikkeitä ja vaikka taskuun napattiin II-palkinto, jäi ponipoika luokkansa viimeiseksi. Itseasiassa jokainen kolmesta osallistujasta palkittiin kakkosella. No, aina ei voi olla hyvä päivä.


Sampan arvostelusta muutama kiva poiminta:
"Hyvin kehittynyt, hyvä rotuleima. Ilmeikäs, hieman pitkä pää. Pitkä lapa, syvä runko. Suorat liikkeet. Tarmokas, mutta lyhyt käynti, samoin ravi."

Ja palkinnoksi siis II-palkinto. Sampan plussiksi sanottakoon hyvä käytös mennen tullen, hieno poika!

Samppa. Kuvasta kiitos Jaana Vuola!
Samppa. Kuvasta kiitos Jaana Vuola!
Duke.
Isohkossa ruunaluokassa oli mukana myös Dukeboy.

Duken arvostelusta parhaat palat:
"Hyvä rotuleima, ilmeikäs pää. Pitkä mutta pysty lapa. Hyvä säkä ja rungon syvyys. Melko suorat liikkeet, matkaavoittava käynti. Ravissa voimaton takaa."

Sillekin palkinnoksi siis II-palkinto, mikä oli kiva yllätys kovatasoisessa luokassa.


Duken plussat olivat ehdottomasti ne, että se käveli (!) ja palkittiin paremmin kuin odotin. Se oli eräänlainen työvoitto tuossa seurassa! Olkoonkin, että sijoitus oli luokan viimeinen, mutta tänään tuomari arvosti hyviä liikkeitä. Niissä Duke sitten hävisi muille tänään. No, ehkä se joskus yllättää ja kerää koko potin, ei voi tietää. ;) Duke keskittyy kuitenkin toisenlaisiin hommiin ja näyttelyt ovat kivaa vaihtelua arkeen.


Nyt sitten jännäämään KV-näyttelyä. Sitä ennen Samppa pitäisi kengittää, iik ja kääk. :D 

Ai juu, ihan kauhean kurjasti ei mennyt Kerttu-neidollakaan, kun se keräsi omistajilleen kaapillisen pokaaleja ja ruusukkeita ollen luokkavoittaja, paras nuori tamma, Champion nuori sekä paras Suomessa syntynyt poni!

10 kommenttia:

  1. Kerttu kiittää ja kumartaa omistajineen täällä hienosta työstä kun "jouduit" niin monta kertaa juoksemaan neitosen kanssa. Pojat on kyllä komeita ja nyt oli vaan hiukan huonompi päivä.Ypäjällä voikin taas kaikki olla toisin :) Mukavaa ainakin siellä sitten taas nähdään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koitan saada Sampan kengitettyä Ypäjälle, kyllähän se täällä kotona pärjää paremmin kuin hyvin optimaalisilla pohjilla, mutta näyttelyissä on aina kova tai sorainen pohja, ei ihme jos vähän arkoo sellaista, kun ei ole tottunut... Olen vaalinut sen kavioita keväästä lähtien, kun ovat töpöt ja niitä on kovin yritetty kasvattaa, jotta jonkun kengän tapaisen niihin saisi. Ypäjällä on varmaan hyvä hiekka-tai nurmipohja, mutta ko. näyttelyä varten pistetään kyllä kaikki peliin! :D

      Ja Sampan luokan voitto meni eilen ihan oikeaan osoitteeseen, ei siinä mitään! :D Tasainen kolmikko.

      Onnea sinulle Irkku vielä tätäkin kautta, Kerttu on vallan herttainen neito! :)

      Poista
  2. ^ hih, kiitos :D meidän luokan tulos yllätti mut kyllä ihan totaalisesti, olin oikeasti ihan varma, että Miltsi on viiminen! meinanut millään uskoa, kun tuomari sanoi, että tässä järjestyksessä kaartoon. waaat?!

    toivottavasti teillä sujuu ypäjällä paremmin! Samppa on kyllä niin komea, että uskon teillä menevän siellä hyvin! :) mä olen valmistautunut, että meillä menee ne katastrofaalisesti, kun nää kaksi ekaa on mennyt niin hyvin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miltsi liikkui tosi hyvin! Mulla on kotikoneella muutama Annin ottama kuva siitä. Laitan niitä tulemaan, kun saan ne katsottua läpi.

      Musta tuntuu, että Ypäjällä kaikki on mahdollista... Eniten ehkä jännittää se, miten suuria ne luokat ovat! :D Kiva myös nähdä ulkomaisia poneja.

      Samppa saa vähän hierontaa, rakkautta ja lisää ruokaa ennen Ypäjää. Ja ehkä ne kengätkin. ;)

      Poista
    2. joo, musta tuntu et se liikku nyt satakertaa paremmin, mitä huonopohjasessa turussa :D jees kiitoksia, kuvat kelpaa aina! :)

      kauheeta ajatella, et siihen ypäjään on aikaa vajaa kuukaus, hyi :D hyvältä kuulostaa Sampan resepti ennen ypäjää! ;)

      Poista
    3. Ja meillä meni taas just toisin päin!! :D Turun lohkarepohjalla meni hyvin ja tuolla tasaisella kivituhkalla ei löytynyt yhtään joustoa liikkeistä... :D

      Poista
    4. :'D mut jos ypäjällä kulkis sit taas paremmin?! :D

      Poista
    5. Sitä todella toivotaan! :D Kultainen keskitie kenties?

      Poista
    6. se voi olla et se kultanen keskitie sit joo lyötyy siellä! :D

      Poista