torstai 1. lokakuuta 2015

Kyllä kiiltää! (Formula 4 Feet käyttökokemuksia, osa 1)


Salaman nykyään jo kovin pelkistettyyn ruokavalioon on kuulunut nyt vajaan kuukauden verran Formula 4 Feet kivennäinen. Meneillään oleva ruokintakokeilu on täysin omakustanteinen ja aloitettu pitkälti eläinlääkärin sekä kengittäjän toiveista perustuen heidän kokemuksiinsa. Myös netistä löydetty informaatio kyseistä rehusta käyttökokemuksineen on ollut vallan positiivista.

Olen ällistynyt sen tehosta, joita voi luetella jo muutaman näin lyhyen ajan jälkeen: Karva todella kiiltää! Ainahan Salama on tummana hopeanharmaiden sekakarvojensa kanssa hohtanut enemmän kuin tavan pulliainen, mutta nyt kiilto on tavallista hehkuvampaa. Enkä ole edes pessyt sitä, saatikka harjannutkaan mitenkään erityisen hyvin. ;)

Toinen juttu on sellainen, mikä toisaalta jopa hämmentää näin syksyllä: Irtokenkiä ei ole ollut kolmeen viikkoon! (Ei huolta, koputin pöydät, seinät ja kaikki pihapiirin puut läpi...) Yksinomaan kiitos tästä tuskin kuuluu pelkälle rehulle, mutta sekin kävi mielessä.
 
Mä otan aurinkoa, sä voit katsella mun ahteria. T: Salama
Joku perä tässä vihreässä, omenalta tuoksuvassa pelletissä varmasti siis on, vaikka alkuun aika skeptinen olinkin. Taitaa olla, että mokoma on tullut jäädäkseen Salaman ruokalistalle. Menu pitää sisällään tällä hetkellä melko vapaasti heinää, pienen ripauksen Peacemakeria, reilut 2 dl tätä F4F:tä sekä Suppleaze Goldia ylläpitoannoksen verran.

Tuskin tämä nyt yksisarvista hevosestani tekee, mutta ehdottoman buenot ja vahvat kaviot olisivat tosi kivat kulutettujen anturoiden tilalle. Lisää käyttökokemuksia luvassa pidemmän pätkän jälkeen, jos ja kun esimerkiksi itse kavioissa näkyy konkreettisia muutoksia!


PS. Näin paljon rekkakammoinen Salama sitten todellisuudessa arastelee isoja ajoneuvoja:

Duke ekana paikalla.
PPS. Ihan putkeen Salamalla ei ole tiistaisen rokotuksen jälkeen mennyt: Suu on kipeä, kaula on kuin rautakanki, kuumettakin on toista päivää 38,5-39°C ja koko hevonen on muutenkin kuin hidastetusta elokuvasta. Eivät ole mitään omia suosikkeja nämä rokotuslomat tämän hevosen kanssa, se kun todella reagoi rokotteisiin isosti ja näkyvästi. Aika reppana "sylivauva" se onkin nyt, voin kertoa!

2 kommenttia:

  1. Mielenkiinnolla seuraan sun kokeilua! Mulla on ponilla kaviot monen kaviokuumeen jäljiltä aika jännässä kunnossa ja on käynyt mielessä, että tää voisi olla kokeilemisen arvoinen rehu niitä parantamaan. Hankinta on vaan jäänyt kun ei nyt ihan helpoiten hankittava ole.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla, että tästä testistä on ehkä iloa muillekin. :)

      Itsekin päädyin tilaamaan ekan säkin "kokeiluhintaan" ulkomailta, pussi tuli kotiovelle toimitettuna noin viikossa. Rahteineenkin oli 20e halvempi kuin Suomessa. Jatkossa ehkä haen klinikalta säkin, katsotaan nyt. Isolla hepallakin tuo yksi säkki kestää kauan (~4kk), ponilla varmasti vielä pidempään eli sikäli ihan hinta-laatusuhde kunnossa.

      Poista