keskiviikko 11. marraskuuta 2015

Kohti ponioripäiviä


Ihanan pikkuorimme suurin päätavoite lähestyy: Ponioripäiviin on enää puoli vuotta aikaa! Ne järjestetään ensi keväänä 22.-24.4.2016 tuttuun tapaan Ypäjän Hevosopistolla.

Samppa 2 veen syksy on sujunut suunnitelmien mukaan eli rennosti: Pääasiassa se on saanut lomailla, kasvattaa hurjaa karvaa ja pientä elintasomahaa. Jos se olisi mies, se olisi maannut sohvalla illat pitkät ja olisi juonut pari kaljaa joka ilta.


Samppa kiersi kuluneen vuoden aikana ahkerasti näyttelyissä (5 kpl + laatuponikilpailu), joten siksi kevyempi alkutalvi on kuulunut ihan suunnitelmaan. Pikkuhiljaa on aika kaivaa poni esiin ja jatkaa oripäiville valmistautumista: Siellä jos missä ponin täytyy olla elämänsä iskussa kaikin tavoin.

Sampan kanssa on kiva reissata: Se matkustaa kiltisti ja odottelee kopissa juuri niin kauan, kuin täytyy. Vieraissa paikoissa se on oikea showmies: Juttelee kyllä, mutta pysyy käsissä oikein hyvin. Kun oma vuoro on ohi, on se ihan hipihiljaa ja syö. Oikein kiva ja asiallinen oripoika siis.


Juuri nyt Samppa on kaikkea muuta kuin kauniissa kasvuvaiheessa: Täytyy vain toivoa, että kasvu tasoittuu kivaan malliin kevään tärkeille päiville ja liikkeet säilyvät kasvusta huolimatta. Nuorille kun on tyypillistä välillä kulkea miten sattuu, kun kroppa kehittyy vauhdilla. Kesän aikana tuli kerättyä näyttelyistä koko sarja I-palkinnosta aina yhteen kolmoseenkin, mutta tärkeimmästä eli Hippoksen kehästä irtosi erittäin hyvä kakkonen eli ykköspalkinto jäi vain 0,5 pisteen päähän. Ajelen edelleen tuon hyvän kakkosruusukkeen kanssa, se hengaa autossani ihan muuten vaan. Oripäiviä ajatellen tehty laatuponireissu meni myös aivan nappiin, poni toimi hienosti ja esitteli itsensä edukseen. Oripäivillä liikkeet arvostellaan melko samaan tapaan irtona, joten paineita sen suhteen ei enää ole, kun kuvio on tullut Sampalle tutuksi.

Samppa piti ennen huolen fyysisestä kunnostaan tehokkaan Duke Fitness-palvelun avulla. Se palvelu on nyt päättynyt, joten Sampan on aika aloittaa uusi treeni: Se pitää sisällään painia Reinon kanssa sekä taluttelu- ja ohjasajolenkkejä minun kanssani. Metsälenkit narussa ovatkin just nyt Sampan mieleen ja se etenee reippaasti.


Ruokintakuviot ovat myös tällä hetkellä kunnossa. Ponille menee heinän lisäksi vitamiinilisä kivennäisen ja pienen täysirehuannoksen kera. Vuosihuolto (rokotus + raspaus) tehtiin syyskuun lopulla ja kengitysasiatkin ovat hyvällä mallilla. Näillä näkymin aion itse esittää Sampan ja aiheen tiimoilta on luvassa pieni opintomatka loppiaisen jälkeen.

Tässä alkaa siis jo pikkuhiljaa jännittämään! Samppa on hyvin opettanut sen, että mihin tahansa ikinä lähdetäänkin, mennään sinne nöyränä, mutta varovaisen toiveikkaana. Niin tehdään nytkin.

12 kommenttia:

  1. Voitko tehdä joku kerta postauksen mitä hevosesi syövät? Heinät, välirehut jne :)

    VastaaPoista
  2. Tästä nousi oikeen itsellekin jännitys ensi kesää kohtaan. Jos vaan mahdollista tuo teidän esiintyminen pitää kyllä lähteä ihan paikanpäälle katsomaan. Sulla on niin mahtava draivi päällä aina ja suunnitelmia tulevaan että! tässä tuntee itsensä kyllä niin saamattomaksi, vaikka olihan meilläkin huikee kesä jalkavaivasesta omistajasta huolimatta :) Hienoa on kyllä odottaa ensi kesää. Meillä kans pitää pikkuhiljaa kunhan noi kelit tulis kuivemmiksi niin alotella ohjasajon opettelut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa mukaan kannustamaan! :D Jospa saatais joku muukin tuttu poni mukaan. :)

      Aina pitää olla joku tähtäin, ei tätä muuten näissä keleissä jaksaisi loputtomiin... ;) Tosin toisaalta tykkään kyllä näistä lämpimistä talvista, kun maa on sula ja kenttä pysyy hyvänä pitkään.

      Poista
  3. Toi poni on jännän pahkurainen, vähän metabolisen näköinen lautasten alueelta, onko se vaan tuo minikoko joka hämää vai onko sillä ns. herttapylly?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sampan takapuolta tänään viimeksi lenkin ajan tuijottaneena totean vain, että sillä on hyvä takaosa! :D Jos meidän Duke oli talvisin karvainen, niin tämä vetää ihan pohjat, turkki on melkoinen... Muuten tuo pahkuraisuus menee ihan oriuden piikkiin, on ylälinjaa ja takapäässä vähän lihasta.

      Salamalla on pienestä pitäen ollut tuollainen kuvailemasi sydänpylly, se toki korostuu läskien kera iloisesti... Mutta eiköhän ne läskit joskus vaihdu toivotuksi lihaksistoksi. ;)

      Poista
  4. Onko Samppaa tarkoitus käyttää tammoille jossakin vaiheessa vai miksi oripäiville? Kysyn kun en näistä tiedä :) On kyllä tosi kaunis poni, tsemppiä harjoituksiin! Ruokintapostaus kiinnostaisi minuakin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, sille on jo odottamassa pari neitokaista, jos (ja kun) vain naimalupa heltiää... :) Samppa on kiva poni, suht mukava rakenne, hyvä pää ja kova suku taustalla, joten oripäivät ovat sinänsä ihan luonteva tavoite.

      Shettisorillehan saa nykyään lisenssin ihan pelkällä eläinlääkäritodistuksella, mutta me haluamme viedä tämän lautakunnan eteen jalostusarvosteltavaksi.

      Poista
    2. Ja kiitos! Laitan ruokailupostauksen vireille... :)

      Poista
  5. Haastetta pukkaa, olkaa hyvä :D
    http://mirajadanny.blogspot.fi/2015/11/voihan-haaste.html

    VastaaPoista