torstai 11. helmikuuta 2016

Tuhma, tuhmempi, tuhmin


Salama käväisi tänään klinikalla. Ihan suunnitellusti, vähän niin kuin kevätkontrollissa. Ajattelin hankkia paperin, jossa lukee "treeniä vaan" ja itselleni mielenrauhan.

Lähtiessä auto ja traikku eivät tahtoneet osua toisiinsa sitten millään. Se ei koskaan ole kiva juttu, jos empiirisiin tutkimuksiini on luottaminen. Matkalla Samuli Edelman hoilasi, ettei ole mitään hätää. Meinasin jo, että älä Samppa viitsi, kyllä tässä nyt voi olla jokin hätä. Jatkoin kulttuurituokiotani Juha Tapion kanssa: Meillä on aikaa vielä ja joskus voi tulla paremmat päivätkin, mene ja tiedä.

Salama on ollut nyt viime aikoina aika happy. Se on ollut kyllä tosi tuhma, mutta lähinnä äärettömän virtaisa ja hyväntuulinen. Minne mennään, milloin mennään, mitä tehdään-periaatteella on menty ja tultu, pääasiassa ihan yhdessä ja melkein hallitustikin. Kuluneella viikolla yritin väsyttää sitä, jotta se olisi tänään vähän iisimpi käsitellä. Kerrottakoon, että jäin häviölle.

No, siihen reissuun: Mielenrauhaa en saanut eikä Salamalle kirjoitettu terveen papereita. Perkele.

Lyhyesti ja ytimekkäästi otj:n vikalistaan voidaan lisätä parin merkittävän oireen lisäksi "jonkinlainen ruhje kavioluun reunassa" ja se tulee nyt vaatimaan vähän kaikenlaista pientä juttua lähiviikkoina. "Vauhdikas" kirjasi eläinlääkäri ruunan statukseen ja sitä se tänään todella oli. Vauhtia piisasi vielä tukevankin rauhoituksen jälkeen röntgenissä, jossa takajalat viuhuivat pitkästä aikaa kuin milläkin laholatvalla.

Siitä päästäänkin sujuvasti päivän hyviin uutisiin: Salaman keuhkoissa ei ole enää mitään vikaa. Sen tosin huomasin tässä jo taannoin ihan itse, happivajeinen ja täten pystyynkuollut ruuna kun on kaunis muisto vain.

6 kommenttia:

  1. Saako udella mitä klinikkaa käytätte? Minusta alkaa tuntua siltä, että mahtavatatko rahastaa sinua? "Keksitään" uusi vika, että saadaan sovittua kontrollikäynti. Sinuna teksin keväisen reissun Tampereelle/Viikkiin/Laukaalle, saat toisen mielipiteen ja ehkä matkailu avartaa. Tampereella on moni hevonen todettu terveeksi tai ainakin käyttöä kestäväksi, kun tuolla tämän kylän klinikalla on ensin saatu tappotuomio ja sitten kontrollia kontrollin perään ja aina löytyy uusi kontrolloitava vika.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! Olen tullut vähän varovaiseksi näissä asioissa, voin toki kertoa lisää sähköpostitse (m4rtzu@gmail.com), jos jokin juttu kiinnostaa tms.

      Salaman kohdalla koen kuitenkin sen eduksi sen, että sama tai korkeintaan toinen tuttu ell hoitaa sitä. Historiassa on kuitenkin sitä ja tätä, joten on aina helpompi mennä tutun tohtorin luo. Nytkin pienenpieni liikeradan muutos osui "vakkarilääkärin" silmään ja se herätti epäilykset "uudesta" viasta. Siihen löytyi sitten syy tuolta kaviosta ja sen myötä polvesta. Otj kinnerpattitilanne oli kuvissa entisellään ja vtj onkin "yllättäin" täysin terve. Ymmärrän kuitenkin pointtisi, eikä se täysin poissuljettu asia ole. Tällä hetkellä mennään kuitenkin näin, kun ollaan vielä jollain tasolla oman ymmärryksen sisällä, ts. tajusin itsekin rtg-kuvista asioita. ;) Jokainen ell tekee joskus virheitä, ne parhaatkin. Jos nettikeskusteluihin olisi uskominen, ei hevostaan kannattaisi viedä oikein minnekään.

      Jatkosuunnitelma Salaman kanssa on nyt sellainen, että kengitykseen tehdään pieni muutos, lisäksi markkinoille on tulossa keväällä Tildreniä vastaava uusi lääke, jota ajateltiin kokeilla. Siihen asti kylmätään koko jalkaa ja koitetaan ottaa iisisti. Kesä saisi toki tulla, jotta hokeista päästään eroon.

      Poista
    2. Ai että mulla alkaa veri kiehumaan taas! Suomessa on juuri korkeintaan nuo kolme ylläolevaa klinikkaa missä osataan hevosia tutkia/hoitaa jos nekään kelpaa. Muut on paskoja eikä niissä ellit tiedä mitä tekevät. En tiedä mistä nämä luulot on liikkeelle lähteneet mutta nekin joilla ei kokemjsta edes ole, karttavat muita klinikoita koska "kyllä tuo 500km päässä oleva klinikka nyt vaan on meidän kultamussulle parempi" jep! Ja rahastuksesta.. No mitäpä muuta tuo touhu on? Tottakai, voiton tekemiseen kai tuokin(?) bisnes perustuu mutta eiköhän päätarkoitus ole saada hevonen kuntoon, siksihän se sinne klinikalle viedään?! Ja toki, ellin vaihtaminen saattaa joskus tehdä hyvää, ainahan kaksi silmäparia näkee enemmän kuin yksi ja eri ellit katsoo eri asioita/kiinnittää niihin eri tavoin huomiota/hoitaa eri tavalla jne. Terv. Kyllästynyt "maailman paskin hevosenomistaja joka käyttää hevosiaan yhdellä (ainakin netissä) enitn parjatulla klinikalla ja joiden hevoset ovat saaneet hyvää hoitoa, viat löydetty ja hoidettu"

      Poista
    3. Olen vuosia seurannut näitä samoja nettikeskusteluja ja "suosikkipaikat" vaihtelevat kummasti. ;) Eli omaa harkintaa on ihan sopivaa käyttää, aina ruoho ei ole vihreämpää aidan toisella puolella. Eikä omiani ole joka kerta vaadittu kontrolliin, toisinaan kyllä. Joissain vaivoissa kontrollikäynti on pieni hinta siitä, mitä edessä olisi ilman sitä. Esimerkkinä vaikka hankkari- tai jännevamma.

      Salaman kohdalla olen ymmärtänyt ja sisäistänyt sen, että se otj:n valuvikansa kanssa tarvitsee vähän enemmän jeesiä kuin muut, joten sen mukaan mennään. On ollut onni löytää yksi ontumiin erikoistunut ell, joka on sitä pienestä pitäen hoitanut. Toki varrelle on mahtunut muitakin lääkäreitä ja tulevaisuudessa tulee varmasti lisää uusia tuttavuuksia.

      Poista
  2. Kiinnostuin taas blogistasi, ja liityinkin lukijaksi:)

    pollenkirjakarsina.blogspot.fi

    VastaaPoista