sunnuntai 4. kesäkuuta 2017

Jännän äärellä

Fonzie
Hevosharrastuksessa hauskinta on se, että aina eteen voi tulla jotain uutta, vuosien jälkeenkin.

Tähän tämän kesän uuteen kuvioon liittyvät Samppa ja tammavieraat. Nimenomaan vieraat, omia kun ei ole eikä tule. Viime kesänä Samppa painoi duunia kasvattajansa luona samoissa merkeissä ja opetteli siinä sivussa kohteliaaksi sulhoksi. Shettiksethän astuvat pääasiassa luomuna, joten siinä on omat kommervenkkinsa aina. Tänä kesänä Samppa astuu meillä kotona ja koko sirkuksen tirehtöörinä toimin minä, Kun ensin huomasin omistavani jalostusorin, seuraavaksi huomasin olevani myös oriinpitäjä.

Samppa takana, Pilkku ekana.
Lähinnä orien sijoittelu omalla pienellä tontilla on vaatinut ajattelua. Kotona ilman tammoja nämä kaksi oria ovat parhaat kaverukset, jotka tekevät ihan kaiken kylki kyljessä ja sulassa sovussa. Kiimainen tamma siihen väliin... No, voi olla, että Pilkku pääsee laidunlomalle jonnekin. Voi taas olla, että se on ihan cool ja tyytyy tylsän natsiruunan (Salama) seuraan ihan suosiolla. Koska pahimpaan on aina hyvä varautua, on Pilkulle hankittu jo varakoti, jos tiukka paikka tulee. Lennonjohto seuraa tarkasti tilannetta.

Samppa 2.6.2017
Uljas Pilkku 2.6.2017
Samppa
 Tuleva viikko on muutenkin jännittävä, sillä lauantaina suuntaamme Sampan kanssa Kokemäelle Vitikkalan Rustholliin. Autoon pakataan joskus ennen kukonlaulua kärryt, valjaat, poni, Anni ja hermoheikko minä, joka sai sentään jossain maailman raossa ommeltua myös ajoessun kasaan... Ajo-ohjelma on muuttunut mielessä jo kymmenen kertaa, saa nähdä mikä variaatio lopulta hommaan valitaan. Kiireinen viikko siis luvassa!

Loppuun vielä "tylsän" ruunan kuva. Tässä kirahvileikit meneillään.
Salama luultavasti reklamoi tuosta yhdestä adjektiivista tässä kuvatekstissä...
Ja perinteinen pönötys.
PS. Tein Sampalle omat FB-sivut selvyyden vuoksi. Käy tykkäämässä. :)

6 kommenttia:

  1. Toivottavasti kaikki menee teillä hyvin tamman kanssa :)

    VastaaPoista
  2. Mitä teillä ponit syö? Ovat niin mielettömän hienossa kunnossa.
    Tv. Plussapalloshettiksen omistaja :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heinää, talvella esikuivattu ja kesällä kuivaheinä. Yleensä analysoitua heinää, vähintään sitten itse teetän edes jotkut testit. :)

      Väkkäreinä tänä keväänä poneilla on mennyt 0,5-1l Racing Protein-rehua / turpa ja Salamalla rehuna Selected. Kivennäisenä St Hippolytin Gemüse Kräuter. Yksi Chevinal Plus-purkkisin syötettiin keväällä kuuriluontoisesti. :)

      Poista
  3. Etkö jossain vaiheessa syöttänyt Formula 4 Feet kivennäistä? Oliko se hyvää vai miksi et enää syötä sitä?
    sinun eläimet on tosi hyvän näköisiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, syksyn ja talven 2015-2016 syötin sitä yhteensä kolme vai neljä säkkiä. Se teki hyvää karvalle ja kavioille, varsinkin jälkimmäisiä sen kanssa koitettiinkin parantaa. Salaman kaviot ovatkin nykyään koon suuremmat ja antura on paksu ja vahva. :) Jos vielä joskus tulee tarve, hankin kyllä ehdottomasti sitä taas! Tilasin säkit ulkomailta suoraan kotiovelle. Nyt olen tykästynyt tuohon St Hippolytiin, selkeitä ja toimivia tuotteita nekin.

      Poista