tiistai 21. marraskuuta 2017

Kainalokarvapaise

Pari viikkoa sitten sain purua naapurista. Innosta piukeana sekoitin sitä hieman turpeen joukkoon tuomaan valoisuutta ja kuohkeutta juuri perustettuihin uusiin turvepatjoihin.

Perjantaina Salama aloitti vasemman kainalonsa rapsuttamisen. Lauantaina se jatkoi sitä ja pesinkin kainalot hikilenkin jälkeen ja kuivasin vielä pyyhkeelläkin ne huolellisesti.


Sunnuntaina laitoin Salamaa kuntoon ja käden tutkiessa sen vasenta kainaloa sieltä pullahti kananmunan kokoinen paise vastaan.

Ensin ajattelin, ettei se estä liikuttamista, mutta jo alkukäynneissä Salama könkkäsi vasenta etujalkaa. Polle pesuasemiin ja paise sai hautua kunnon shampoopesussa. Malaseb taisi tehdä tehtävänsä, koska jo seuraavana päivänä paise oli paljon pienempi. Sen sijaan kainalon ja etujalkojen iho kukki ja oli täynnä märkiviä pieniä rupia. Niihin hain eilen illalla uuden tuubin Vetramil-voidetta ja näin tiistaiaamuna iho vaikutti jo paljon paremmalta. 

Purut ovat nyt hävitetty ja turvepatjat väsätty kasaan uudelleen. Ihana projekti kaikkien arjen kiireiden keskelle. Oletettavasti tämä on siis allerginen just tälle purulle - samanlaisia iho-ongelmia tuli olkipelletin kanssa ja myöhemmin selvisi, että niissä on sitä jotain varastopunkkijuttua vaikka ja kuinka.


Kainalo näytti tiistaina tosiaan jo niin hyvältä, että hepan pystyi satuloimaan kahden vapaapäivän jälkeen. Sanotaanko tähän kohtaan vain niin, että sen fyysinen habitus ei näemmä kestä enää lainkaan vapaapäiviä: Tasaisella kentällä laukka ei esimerkiksi aina nouse, jos ratsastaja ei ole saanut hevosta täysin tasapainoon ja suoraksi. Sen sijaan tänään tuli yllätyksenä vastaan se, että yhteen suht jyrkkään alamäkeen metsäpolulla voi tehdä ainakin 10 pikkupukin sarjan täydellisestä tasapainossa, eikä tee edes tiukkaa.

PS. Yhtenä yönäkin tässä se oli repinyt yöpintelinsä päreiksi ja repinyt yhden ikkunan karminkin pois. Jos hevosella voisi olla ADHD, tällä olisi. Latua vaan. Lisää. 

8 kommenttia:

  1. Loppukaneeteille oli jo pakko nauraa 😂

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pakko oli itsekin naurahtaa. Iloinen mieli korvaa monet puutteet xD

      Poista
  2. onkohan tää puruallergia kuinka yleistä. tämän kirjoituksen ansiosta tajusin, että mun putte on alkanut hinkata häntää purukuivituksen aloittamisen jälkeen samoihin aikoihin.... hitsi vieköön!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jonkun lähteen mukaan puru on hyvä hengailupaikka mm. pölypunkeille ja bakteereille... Eli voipi hyvin olla kutkan syypää se. Jos jotain piti odottaa, niin pelkäsin hengitystieoireita, mutta niitä ei onneksi tullut.

      Poista
  3. Voi ei, tämäkin vielä. Täytyy kyllä sanoa, että blogisi lukeminen on opettavaista. En nimittäin ole aikaisemmin kuullutkaan varmaan puolestakaan näistä ongelmista, joita Salamalla on ollut. Itsekin olen heitellyt turvepatjan sekaan purua juuri samoista syistä vailla huolen häivää, ilman ajatustakaan puruallergiasta. Helpolla olen päässyt! Kiitos kun jaat nämä meidän lukijoiden kanssa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä oli 2012-2013 talvella olkipelletti kokeilussa muutaman kuukauden. Tykkäsin siitä, mutta Salama sairastui ihmeelliseen kokovartalon kurarupeen. Harmitti, kun se söi sulfaa kuukauden ja ei muuttunut oikein miksikään pesuista ja muista hoidoista huolimatta. Vasta kun kuivike vaihdettiin takaisin turpeeseen, iho parani... Ja vuosia myöhemmin tuli sitten teetettyä muista syistä nuo allergiatestit, joista varastopunkkiallergia (+ heinäallergia) selvisi. Tämä puru oli kuitenkin yllätys nyt! :/

      Mutta joo, ei enää purua(kaan) meille. :D

      Poista
  4. Kyllä muakin nauratti loppulausahdus 😂 ja mielikuva Salkusta ikkunankarmi suussa tai suksimassa vauhdilla ympäri Impivaaraa 😅 mut miinukset allergioille, ei kiva mutta kuten edellinenkin kommentoija totesi niin kovin opettavaista meille muillekin..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on ihan uskomaton touhutoope! Aina joku projekti päällä. Nyt viimeisin innovaatio sillä on karsinanoven lukko, jonka se ehkä vielä jonain päivänä osaa avata. Olen miettinyt, jos joskus virittäisi valvontakameran yöksi, että mitäköhän ihmettä se karinassaan öisin touhuaa. Salkku-Camissa ei todella pönötettäisi paikallaan... :'D Sen karsina on joka aamu sen näköinen, kuin sitä ei olisi ikinä siivottu.

      Nämä allergiat ovat hankalia, kun tarkka syy voi jäädä ikuisiksi ajoiksi epäselväksi... No, aina on veikkaukset olleet vähän sinne päin, joten ehkä nytkin mutu-tuntuma on oikeassa.

      Poista